2013. május 12., vasárnap

16.rész

Bajban ismerszik meg a barát

Nem tudom, mennyi idő telt el mire mire Sebi ideért, de akkorra már nem sírtam csak, mint egy élőhalott bámultam magam elé, ezért hirtelen észre sem vettem Vettelt. Csak annyit érzékeltem, hogy valaki a hátamra terített egy vastag pulcsit, majd leült mellém átkarolt, és beszélni kezdett.
- Leena, most igazából mi is történt? A telefomba olyan összefüggéstelenül beszéltél. - erre csak megráztam a fejem, tudtam, hogy most sem menne.
- Újságírók. - ennyit sikerült kinyögnöm, de azonnal vette a lapot, és szorosabban ölelt magához.
- Ne foglalkozz velük! - súgta a fülembe.
- Én nem foglalkozok, de Nico...
- Majd holnap beszélünk erről. - zárta le végre a témát, de tisztában voltam vele, hogy tényleg vissza akar térni rá. - Alszunk itt egy hotelben vagy menjünk hozzánk?
- Aludjunk itt, aztán majd megyünk hozzátok holnap.
Egyikünk sem ismert itt semmit, ezért meg kellett kérdeznünk, hogy hol találunk szállást éjszakára, egy autogrammért cserébe választ is kaptunk. Sebi külön szobát akart foglalni, de nem szerettem volna egyedül maradni, ezért egy kétágyas szobát vettünk ki. Semmi fényűzés, csak egy ágyból és egy fürdőszobából állt éjszakai rezidenciánk. Persze nem is vártunk többet három csillag ellenében, meg nem is volt szükségünk többre, hiszen a lényeg az ágy megvan.
- Ha szeretnéd alszok a földön. - ajánlotta fel.
- Ne viccelj már! - legyintettem.
Zuhanyoztunk, de senki ne értse félre, nem együtt! Utána pedig lefeküdtünk aludni az ágy két szélén, szerencsére Sebi nem használta ki az adandó lehetőséget, hogy rám nyomuljon.

Az úton meséltem neki a Finnországban töltött napokról, kérdezte, hogy Kimi megy-e Baarba Bahrein előtt, de bátyám tervei tudtommal ezt az állomást nem tartalmazták.
- Képzeld, ki hívott! - jutott eszembe Hanna.
- Elképzeltem. - vigyorgott a kormány mögött, ami a válaszom hallatán letörlődött az arcáról.
- A drága exed. Miért mondtad el neki az indokodat, simán hazudhattál volna valamit!
- Nem hitte el, hogy már nem szeretem, vagyis elhitte, csak azt nem, hogy nincs más. Az első tippje te voltál, mondtam neki, hogy erről szó sincs, de ezt sem vette be.
- Nekem, ugye, sosem hazudnál? - tettem fel félénken a kérdést.
- Te túl jól ismersz, szóval ha akarnék, se tudnék. - válaszolt őszintén.
- Hanna nem ismert elég jól? - lepődtem meg. Nekem ők együtt mindig az álompárnak tűntek, ezek szerint mégsem volt ez így.
- Sokszor hallgattam el dolgokat előle, előtted sosem voltak titkaim. Nem tudom, miért, de mindig te voltál az, akihez a gondjaimmal fordultam, de te sosem mondtál nekem semmit. Pedig tudom én, hogy nem volt gondtalan az életed.
- Persze, hogy nem volt, de senkit sem akartam a gondjaimmal terhelni. Most viszont téged hívtalak. - mondtam a végét kacéran, de magam sem értettem, miért, hiszen én nem akarok semmit Sebitől, legalább is tegnapig nem akartam az biztos.
- Igen, ennek örülök. - vigyorgott újra, majd leparkolt az általam is ismert ház előtt.
Heikke és Norbert rendesen meglepődtek érkezésemen, de amint az első sokk elmúlt örültek nekem. Megebédeltünk, majd Heikkének segítettem a mosogatásban.
- Leena, te mit érzel a fiam iránt? - kérdezte meg egyenesen, ami meg sem lepett, hiszen nem szokott kertelni.
- A legjobb barátom a pilóták közül, és attól tartok, hogy kezdek iránta többet érezni. - válaszoltam őszintén.
- Ő nagyon odavan érted, de kérlek, ne okozz neki fájdalmat azzal, hogy hitegeted vagy ilyenek!
- Eddig sem hitegettem semmivel, azt mondtam neki, hogy köztünk nem lehet semmi, azóta változtak az érzéseim, már nem tudom, hogy mit akarok. De megígérhetem, hogy hamis dolgokkal nem fogom áltatni.
- Rendben, köszönöm. - mosolygott rám, majd kiabálni kezdett.
- Fiam, merre vagy?
- A szobámban. - jött a válasz.
- Húzz fel Leeninek agyneműt a vendégszobában!
- Oké.
Mosogatás után csatlakoztam Sebhez, aki még mindig az ágyam előkészítésével bénázott.
- Segítsek? - kérdeztem, aminek hatására eléggé megijedt, hiszen háttal volt nekem, így nem láthatta, hogy ott voltam.
- Köszi, az jól jönne!
Fél perc alatt végeztem, majd a nappaliba mentünk, mert Sebas úgy kívánta. Nem találtunk senkit, csak egy cetlit a konyhaasztalon, hogy elmentek vásárolni. Leültünk a kanapéra, majd Sebi rátért a tegnapi dologra. Meg akartam neki mutatni a cikket a telefonomon, de le volt merülve a készülék. Amíg feltettem töltőre, addig Sebi már be is kapcsolta a laptopját. Amint betöltött az oldal, Seb olvasni kezdett. Őt is meglepte a cikk, de azt mondta, hogy van egy tippje, ki áll az egész mögött. Felment telefonálni, én pedig bekapcsoltam a telefonomat, mert anya már biztos hívott. Tényleg volt tőle két hívás, meg tizenhat Nicótól, sőt három SMS-t is küldött, melyekben leírta, hogy nagyon sajnálja, beszéljük meg, de nekem ehhez nem volt kedvem. Pár perc múlva Sebas idegesen rohant le a lépcsőn, majd közölte, hogy hamarosan jön, csak akadt egy kis elintézni valója...


Ha kapok öt komit, kedden vagy szerdán jön a következő rész, ha nem, akkor csak hétvégén, mert egy novellával is haladnom kéne. :)

6 megjegyzés:

 1. Szia!! :D
  Ez a történet a KEDVENCEM! NAGYON JÓ lett ez a rész IS! Alig várom a folytatááást!!WÁÁÁÁ! :_DDD xD

  VálaszTörlés
 2. szia ez szuper sztem ez hanna bosszúja mert seb kidobta remélem nico ráébred mit vesztett
  puszy

  VálaszTörlés
 3. Szia nagyon jó rész lett bocsi h eddig nem írtam mert egy lusta olvasó vagyok :$ aki olvas de komit lusta írni . de most összefoglalom . Igazán jó kis történetet kreáltál . Minden szereplő érzéseit vissza tudod kapni ami nekem nagyon fontos . Igazából más szereplők szemszögére is kiváncsi lennék . de így is nagyon jó . De most Nico érzéseire nagyon kiváncsi vagyok . Hmmm Hanna kicsit gyerekesen viselkedik mert ezt amit Seb ellen is elkövetett végén tényleg ezért jön össze Leenaaval . Sebastian tényleg szereti első hívására ugrott . Nico hmmm mint írtam Ő magát is meg értem hiszen pasi és féltékeny volt . Kimi igazin testvérként viselkedik ahogy Rami is :)
  Szia :)

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!:)
  Válaszolok egy komiban mindhármatoknak! ;)
  Először is SH: Vannak ennél sokkal jobb történetek is, de nagyon jól esik, hogy ezt mondod! :D
  damen: Igazából tetszik ez a Hanna ötlet, de túl kiszámítható, mindenki erre gondol, én már eldöntöttem, mi lesz. :P
  Krisztin95: A lényeg, hogy most itt vagy, amúgy nagyon jól esik, ha többen írtok, mert sokszor a komik ösztökélnek a folytatásra! ;)
  Nagyon jól esnek a dicsérő szavak, köszönöm! :)
  A kövi részre én Sebi szemszöget terveztem, de lehet szó Nicóról is! :D
  Ne jelentsük ki ennyire egyértelműen, hogy Hanna volt! ;)
  Szereti bizony! Nicóról pedig, akkor a következő részben hallunk! Szerető család ez a Räikkönen! :)))
  Köszi, hogy írtatok!
  Ez eddig négy komi, mert a chaten írtat is annak számolom, persze az enyémet nem! :)
  Puszi(:

  VálaszTörlés
 5. Szia.

  Tényleg így van ahogy írtad bajban látszik meg ki az igazi barát.Szuper lett a fejezet.Közbe Nico is rájött hogy csúnyán viselkedett,de most egyenlőre Leena nem kíváncsi a bocsánatkérésére.Egy Seb szemszög szuper lenne,kíváncsi vagyok mi az hirtelen fontos elintézni való .

  VálaszTörlés
 6. Szióka!:)
  Ezzel meglenne az ötödik komi, viszont én még egy sort sem írtam, de ígérem holnapra meglesz a rész! :D
  Köszi, hogy írtál niki02! :)

  VálaszTörlés