2013. április 20., szombat

11.rész

Újabb viták Brawnnal

Reggel kialvatlanul ébredtem, hiszen Nicóval jócskán éjfél utánig beszélgettünk, mielőtt visszament volna a szobájába. Dorától nagyon ki fogok kapni, amiért nem szóltam neki semmiről, de kedden részletes beszámolót tartok majd, hogy kiengeszteljem.
Valamiért azt hittem, hogy vasárnap van, és tovább aludhatok, de benéztem, és így rohannom kellett, hogy a harmadik szabadedzés elejére pont beessek a pitwallra. Szerencsére most nem támadtak le újsásírók, így sikerült beérnem, de ez Ross Brawnt és a többieket sem hatotta meg, hiszen már fél órája itt kellett volna lennem. Végül a csúnya nézéseken kívül nem kaptam mást.
A szabadedzést Sebi zárta az élen, Kimi ötödik, Rosberg kilencedik, Hülkenberg pedig a tizenharmadik helyen zárt. Ezután azonban Lauda félrehívott, hogy beszélgessünk négyszemközt. Ezt rossz jelnek vettem.
- Szóval, Leena, engem azzal bíztak meg, hogy beszéljek a fejeddel, de nem fogok. Amíg tökéletesen végzed a munkád, addig én nem foglak megszidni. - Végre valaki, aki velem van és nem ellenem. - Viszont lenne egy kérdésem. Közted és Hülkenberg között van valami, vagy csak pletyka?
- Alakul valami, miért?
- Semmiért, csak tudod azt hittem Rosberggel fogsz összejönni.
- Hinni a templomban kell Nikki. - nevettem Laudára. - Azzal nem jöhetek össze, aki nem mutat érdeklődést irántam.
- Ez így van, de szerintem igenis mutatott, csak te túl szerény vagy ahhoz, hogy ilyesmire gondoltál volna.
- Lehet, de most megyek, ha nem baj.
- Végül is ő hagyta ki az adódó lehetőséget, szóval hagyjuk is. Menj csak, de az időmérőről ne késs! - kacsintott.
Pletykás vénember. Tudom, hogy egy világbajnokról beszélek, de akkor is. Sietnem kellett, mert el akartam kapni Sebit a pihenőjében. Ez nem sikerült, de Horner mondta, hogy várjam csak meg, pár perc és érkezik. Ez végül fél óra lett, de még volt egy kis időnk beszélgetni.
- Szia! Mit szeretnél, Leena? - adott két puszit az arcomra.
- Csak meg akartam kérdezni, hogy beszéltetek azóta Kimivel?
- Nem, és nem is akarok. Felnőtt nő vagy, és azt hiszi, nem tudod eldönteni, hogy mit akarsz!?
- Hát jó, te tudod. Viszont most rohannom kell. - el akartam indulni, de megfogta a kezem. - Csak annyit akarok mondani, hogy kedden találkozok Hannával, és elmondom neki, hogy mit érzek.
- Jól teszed! Tényleg rohannom kell. Szia!
- Szia! - hallottam még Sebi hangját, de ekkor már futottam.
Időben elfoglaltam a  helyem, így végre egy halovány mosoly is megjelent a többiek arcán. Majd megsültem, szörnyű volt. 30 fok, nálunk nyáron sincs sokkal több 20-nál. Ehhez adjunk még hozzá jó sokat, és kijön, hogy a srácok tűzálló ruhájában mekkora hőség lehetett, nem tudom, hogy Kimi az elején, hogy bírta.
A Q1 szokás szerint unalmasan telt a papírforma alapján kiesett négy autóhoz honfitársam Bottas és Vergne csatlakozott.
A Q2 természetesen már izgalmasabb volt. A vége felé elkezdett csöpörögni az eső. Fantasztikus, meleg és eső ezt a kettőt utálom a legjobban. Hülkenberg kiesett, de elég gyenge az autója, szóval annál a 12. rajthelynél jobbat nem nagyon lehetett volna kihozni belőle.
A Q3 előtt még odarohantam az autóhoz, és a most nyomtatott papírok segítségével magyaráztam Nicónak, hogy hol nyerhet még pár századot, pedig ő volt a leggyorsabb a második szakaszban. Aztán futhattam vissza a pitwallra, hogy még a kocsik indulása előtt átérjek.
A kvalifikáció utolsó szakasza esőben folytatódott a pálya egyes részein, de néhol meg csont száraz volt az aszfalt. A slick gumikhoz túl sok helyen nedves, de az intermediate meg a száraz részeken tönkre megy, mindegy inkább menjen tönkre a gumi, kint Nico kicsússzon, szóval kiadtam az utasítást a szerelőknek. Végül minden autó olyan gumikon hajtott ki, mint mi. Sebi nyerte az időmérőt, Massának és Alonsónak kellett még fotózkodni mennie, őket Hamcsi követte. Nico hatodik, Kimi hetedik lett.
Aztán csapatmegbeszélés csapatmegbeszélés hátán, végül hétre értem a szobámba, lezuhanyoztam, és csak az ágyba zuhantam, majd aludtam is. Ez a meleg nagyon kikészített.

Kimit megbüntették Rosberg feltartásáért, biztos azt hiszi, hogy az én kezem volt a dologban, de nem tudott érdekelni.
A futan úgy kezdődött, ahogy az időmérő befejeződött: csöpörgő esőben.
Nem kis csaták alakultak ki az élen. Alonso első szárnya megsérült, de úgy döntött, hogy nem megy be a boxba. Ez rossz döntésnek bizonyult, ugyanis a légterelő a kocsi alá tört, és ezzel a spanyol versenye véget ért. Innentől csak Nicóra koncentráltam, aki Buttonnel vívott a negyedik helyért, sikerült is megcsinálnia, ezzel felzárkózott csapattársa mögé. Lauda szólt nekem, hogy Hülkenberg jól rajtolt, és az ötödik körben már Perezt előzte meg a hetedik helyért. Vettel kezdte meg a kiállásokat, és már szárazpályás gumikkal tért vissza a pályára, mi nem akartuk elkapkodni, nem láttam még elég száraznak a pályát. A Force India egyszerre hozta ki a pilótáit, az első Sutilnál hibát követtek el. Hamiltonék is kijöttek, a pilóta "haza tért ": a McLarenhez állt be. Aztán kihívtam Nicót is a kilencedik körben. Kimi csak a tizedik pozícióért harcolt, ez nem a Lotus hétvégéjének bizonyult.
- Leena, közöld Nicóval, hogy nem kell vigyáznia a gumikkal! - szólt egy mérnök a fülemre.
- Komolyan? Ennek örülni fog. - mondtam még a srácnak, majd szóltam Nicónak.
Nico jobbnál jobb köröket futott, gondolom az üzeneten felbátorodva. Hamiltonnál is jobbnak bizonyult, és közeledett az élen álló  hármashoz. A Force India a második kiállásnál szintén hibáztak, de legalább Lewis ezúttal idetalált hozzánk. Az élen újra összeállt a Webber, Vettel, Hamilton, Rosberg négyes. Egy számunkra eseménytelenebb szakasz után a harmadik kiállásokat is letudtuk. Kimi és Hülkenberg nagyot csatáztak mind a pályán, mind a boxban. Nálunk továbbra sem történt semmi, így letudtuk a negyediket is. Sebi és Nico is gyorsabbnak érezte magát csapattársánál, és én is láttam, hogy gyorsabbak lehetnénk Hamcsinél. Ross Brawn azonban arra utasított, hogy fogjam vissza pilótámat, de én nem akartam.
- Leena, ha te nem, majd én megmondom neki. - nézett rám fenyegetően.
- Én nem tehetek róla, hogy kevés benzint tankoltak az autójába, és spórolnia kell.
- Szóval nem?
- Nem. Ezek szerint itt már nincs is rám szükség, visszamegyek a hotelbe.
Még szóltam Nicónak, hogy ne hallgasson Brawnra, majd levettem a fejhallgatót, és úgy döntöttem a hotel helyett inkább a Lotushoz megyek, ott úgyis mindenki ismer, és mielőtt Kimi odaérne, megkeresem Hülkenberget.
Végül Sebi megelőzte Webbert, Nico pedig Lewis mögött maradt. Mondtam én, hogy túl jó katona. A másik Nico nyolcadik lett Kimi mögött.
Beszéltem  Hülkenberggel, aki azt mondta, hogy szerinte menjek el a csapat futam utáni megbeszélésére, és mondjam el a véleményem, de ezt már a futam alatt megtettem, ezért megbeszéltük, ha végzett, feljön a szobámba. Hatkor meg is érkezett, és előzetes terveinkkel ellentétben elmentünk egy étterembe. Jó sok pezsgőt megittunk, majd az ő szobájába mentünk fel...

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Jó rész lett, máskor viszont ügyelj arra, hogy a rész nagy részét ne a verseny leírása töltse ki. Persze legyen benne, de sokkal izgalmasabb, ha viszel bele más cselekvést is. Például én nagyon kíváncsi lettem volna arra, hogy miként reagálja le a dolgokat azután, hogy Rosberget visszafogták, vagy hogy mi is volt az étterembe.
  Persze így is tetszik, meg minden, csak erre ügyelj. Hidd el, hogy te is sokkal jobban élvezed majd az írást, ha kibővíted az ilyen részeit az írásnak.
  Nagyon remélem, hogy nem sértettelek meg, mert nem ez a szándékom, hanem az, hogy segítsek.
  Várom a folytatást, mert kíváncsi vagyok, hogy mi lesz még ezután.
  Puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!:)
   Igen, ez nekem is feltűnt, szóval jó, hogy írtad, mert megerősítetél benne, így a kövi futam már nem így lesz megírva! :) Nem sértődök meg, sőt örülök, ha valaki rámutat a hibáimra. :D
   Köszi, hogy írtál!:)))

   Törlés